NEN-EN 1004 rolsteigers keuren

Op de werkvloer wordt vaak gebruik gemaakt van een rolsteiger. Met een steiger werk je in veel gevallen op hoogte en moet dus voldoen aan bepaalde veiligheidsregels. NEN-EN 1004 rolsteigers keuren is één van deze regels. Rolsteigers moeten 1 x per jaar worden geïnspecteerd op veiligheid, door zeer intensief gebruik kan het gewenst zijn deze termijn zelfs in te korten.

Rolsteigers keuren bij VVS-Techniek

Naast dat wij ladders en trappen keuren volgens NEN 2484, lasapparatuur keuren volgens NEN 60974 en elektrisch gereedschap keuren volgens NEN3140, keuren we ook rolsteigers volgens NEN-EN 1004. Steigers worden niet dagelijks gebruikt, waardoor het veiligheidsrisico toeneemt.

De belangrijkste veiligheidsrisico’s bij het gebruik van een rolsteiger zijn het valgevaar, de juiste keuze van de rolsteiger, het onderhoud en de persoon die de steiger opbouwt. Er kunnen veel ongelukken worden vermeden als de persoon die de rolsteiger opbouwt deskundig is, de gebruiker wordt geïnstrueerd over het veilig gebruik van de rolsteiger en de rolsteiger regelmatig wordt geïnspecteerd. Dit is de reden dat rolsteigers 1x per jaar gekeurd moeten worden volgens de NEN-EN 1004. Laat VVS-techniek jouw steiger keuren. Wij hebben deskundig personeel die deze inspecties mogen uitvoeren.

Waar op gelet wordt tijdens NEN-EN 1004 keuren

Tijdens het keuren van rolsteigers volgens NEN-EN 1004 wordt gelet op onderstaande onderdelen.

  • Controle op de aanwezigheid van opschriften die onder andere informatie geven over de belastingklasse, de maximum werkhoogte etc.
  • Controle op de aanwezigheid van een eenvoudig leesbare gebruikershandleiding met opbouwvoorschriften.
  • Controle van de functie en beweging van de rolsteiger. Alle onderdelen dienen in goede staat te zijn en soepel te bewegen.
  • Alle delen van de rolsteiger dienen recht te zijn en goed in elkaar te passen.

 

 

  • Alle delen van de rolsteiger dienen dusdanig schoon te zijn zodat dit geen invloed kan hebben op de montage van de rolsteiger.
  • Alle delen van de rolsteiger dienen geen ernstige vormen van roest of corrosie te vertonen. De sterkte of stijfheid kan anders niet meer worden gegarandeerd.
  • Controle op schranken. Dit zijn zijdelingse bewegingen van het zijpaneel of het frame. Dit kan duiden op scheuren in materiaal of lasnaden.
  • Een rolsteiger dient een star geheel te zijn, Alle lasverbindingen dienen visueel gecontroleerd te worden op scheuren of beschadigingen.

Ik wil mijn rolsteigers laten keuren

Lasapparaten keuren

Gereedschap keuren

Ladders en trappen keuren

Contact

Gegevens
VVS-Techniek V.O.F.
Paul Gabriëlstraat 4a
5753 DG Deurne
Tel +(31) 0493 34 89 00
verkoop@vvs-techniek.nl
KvK 71591737

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
Gesloten
Gesloten