Sneller pulslassen – zelfde nette resultaat

PowerArc Pulse voor Sigma Select

Deze nieuwe MIG/MAG-functie van Migatronic versnelt uw pulslasproces. Je kunt (de snelheid van) jouw pulslassen tot 30% verhogen ten opzichte van traditioneel pulslassen. Dit betekent een merkbare verbetering van de productiviteit en de efficiëntie.

De verbetering is het resultaat van een software-upgrade, welke de boog heeft aangepast om nog gerichter, stabieler en gecontroleerder te zijn. De upgrade zorgt voor een verhoogde boogdruk, waardoor het pulslassen sneller verloopt terwijl de kwaliteiten van het pulsproces behouden blijven.

Wie heeft baat bij PowerArc Pulse?

Elke lasser die het pulsproces gebruikt in zijn/haar werk kan baat hebben bij PowerArc Pulse. De hoge stabiliteit van de boog maakt de functie bijzonder geschikt voor opdrachten waarbij dagelijks vele meters moeten worden gelast, bijvoorbeeld aan containers, tanks en stalen vaten.

Hoe meer je last, hoe meer je profiteert van de functie wat betreft verhoogde productiviteit.

Ideaal voor

PowerArc Pulse is ideaal voor alle lasposities en alle materiaalsoorten, met name koolstofstaal. Dit is omdat er weinig nabehandeling nodig is vanwege de snelheid in combinatie met het lage risico op lasspatten.

De functie is toepasbaar voor zowel handmatig als geautomatiseerd lassen. Het gebruik van PowerArc Pulse bij geautomatiseerd lassen helpt je altijd uniforme lasnaden te krijgen in een hoog tempo.

Warmtetoevoer PowerArc Puls.

Warmtetoevoer traditioneel pulslassen.

Snellere puls zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit

Spatvrije resultaten
Je krijgt dezelfde spatvrije resultaten die je kent van traditioneel pulslassen. Hierdoor hoeft het materiaal weinig te worden nabehandeld.

Diepe inbranding
Ook met de verhoogde snelheid krijg je nog steeds een diepe inbranding die voor sterke lassen en solide constructies zorgt. Dit komt door de gerichtere, gecontroleerdere boog.

Laag risico op vervorming
Het snelle proces verlaagt de warmtetoevoer en vermindert zo het risico op vervorming.

Blijf concurrerend
Je krijgt kortere lastijden voor grote werkstukken; waardoor je concurrerend kunt blijven door de verhoogde productiviteit.

De voordelen:

  • Hogere lassnelheid – tot 30% sneller dan traditioneel pulslassen
  • Minder vervormingen
  • Een minimum aan lasspatten – weinig nabehandeling nodig
  • Diepe inbranding
  • Lagere warmtetoevoer vergeleken met traditioneel pulslassen
  • Jouw bedrijf kan concurrerend blijven, omdat het gebruik van PowerArc Pulse de lastijd kan verkorten van grote taken waarbij vele meters moeten worden gelast

Licentie

De PowerArc Pulse-functie wordt in licentie gegeven. Dit betekent dat het kunt gebruiken door een licentie te kopen. Dit geldt zowel voor nieuwe als oude versies van het Sigma Select-lasapparaat.
Let op! PowerArc Pulse kan alleen worden gebruikt op apparaten die al zijn voorzien van de traditionele pulsfunctie.

Wil je een demonstratie?

Zoals alle Migatronic-softwarefuncties is PowerArc Pulse ook beschikbaar in een demoversie. Vraag hier een demonstratie aan en bekijk de functie live.

Meer informatie over PowerArc Pulse vind je hier!


Geplaatst op 26 augustus 2020

Contact

Gegevens
VVS-Techniek V.O.F.
Paul Gabriëlstraat 4a
5753 DG Deurne
Tel +(31) 0493 34 89 00
verkoop@vvs-techniek.nl
KvK 71591737

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

 

08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
Gesloten
Gesloten