Welke lastoorts is het meest geschikt voor jouw laswerk!

Hoe maak je de juiste keuze in welke lastoorts je nodig hebt voor jouw laswerk! Wij leggen je in dit bericht uit wat het verschil is tussen een watergekoelde en een luchtgekoelde lastoorts en waar je op moet letten bij de aanschaf van een lastoorts.

Toortsen zijn het verlengstuk van de lasmachine en het handgereedschap van de lasser.

Een degelijke betrouwbare toorts die zorgt voor een goede stroom- en gastoevoer en geen onnodige warmte opwerkt door weerstandsverlies is onmisbaar. Lastoortsen zijn leverbaar in een watergekoelde of een luchtgekoelde (gasgekoelde) uitvoering.

  • Watergekoelde lastoortsen

Bij watergekoelde lastoortsen lopen de kanalen van de waterkoeling tot het voorste deel van de zwanenhals waardoor deze goed gekoeld blijft. Ook tijdens laswerk op hoge ampèrages met hoge inschakelduur. Omdat water een perfect koelmedium is zijn dit type toortsen vaak compacter dan de gasgekoelde.

  • Luchtgekoelde lastoortsen

Luchtgekoelde lastoortsen worden meestal gebruikt bij lichtere vermogens, zijn betaalbaarder omdat ze uit minder componenten bestaan. Ze worden gekoeld door het beschermgas en zijn daardoor minder geschikt voor hoge ampèrages en hoge inschakelduur.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een lastoorts!

Wat betreft MIG lassen hebben alle merken een universele aansluiting voor een MIG toorts, dit noemen ze de “euro” connector.
Een uitzondering is bijvoorbeeld Fronius, die hebben een eigen connector.
Standaard lengtes zijn 3, 4 en 5 meter. Bij machines met een 2-rols aandrijving is het raadzaam om met een 3 meter toorts te werken.
Ook bij lasdraden waar het draadtransport lastig is, vooral aluminium draad en in mindere mate RVS draad is het slim om problemen te voorkomen en een korte toorts te nemen.

Bij TIG toortsen is de aansluiting meestal een OKC connector, met een aparte aansluiting voor gas en stuurstroom, dit is altijd merk- en type afhankelijk!
TIG toortsen zijn leverbaar in standaard lengtes van 4 en 8 meter, maar in sommige gevallen is dat niet genoeg en zijn langere lengtes tot wel 24 meter leverbaar op aanvraag.

Let bij aanschaf van een toorts op de stroomsterkte en de inschakelduur (hoe intensief) waarmee je gaat lassen en de lengte van de toorts.

Wij leveren MIG en TIG toortsen, water-  en luchtgekoeld aan van o.a. ESAB, Migatronic, Binzel.

Voor meer informatie over de diverse lastoortsen, bekijk dan hier ons assortiment.

Wil je meer weten over de lastoortsen die wij aanbieden, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Contact

Gegevens
VVS Welding B.V.
Paul Gabriëlstraat 4a
5753 DG Deurne
Tel +(31) 0493 34 89 00
verkoopvvs@vlh.nl
KvK 91351456

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

 

08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
08:00 – 17:00
Gesloten
Gesloten